Victoria, Avustralya'da Sean Godsell Architects tarafından Tanderra House

Victoria, Avustralya'da Sean Godsell Architects tarafından Tanderra House

Proje:Tanderra Evi
Mimarlar:Sean Godsell Mimarlar
Yer:Mornington Yarımadası, Victoria, Avustralya
alan:3,067 sq ft
Fotoğraflara göre:Sean Godsell Architects'in izniyle

Sean Godsell Architects tarafından Tanderra Evi

Tanderra EvitarafındanSean Godsell MimarlarVictoria, Avustralya dışında, Mornington Yarımadası'nda muazzam bir mülk üzerinde bir yamaca sokulur. Sitenin sıcak yazları ve sıcak rüzgarları ile biliniyor, bu yüzden ev kısmen toprağa kazılıyor. Binanın temel tasarımı standart bir L şeklidir. Aşırı ısınmayı önlemek için gölgelendirilmiş geniş bir alan da bulunmaktadır.
Yakındaki bir kulübe, güneşten enerji toplayan bir güneş sistemi bulundurur, ancak bu düşük etkili ev, yağmur suyu toplama işlevini de kullanır.

Mimarlardan:“Veranda alanının akışkan doğası, bir süredir evime yaptığım araştırmanın ayrılmaz bir parçasıydı. Bu araştırmadan benim çalışmamda (anti-tektonik) dış deri ve kullanım, işlev, iç ve dış mekanların herhangi bir resmi hattan ziyade veranda alanının dogmatik olmayan doğasına göre düzenlendiği belirsiz plan ortaya çıkmıştır. . Bir düzeyde bu, yerel koşulların hem Asya hem de Sömürge tarihlerine kültürel olarak gömülü bir tasarım unsurunu bilgilendirdiği bir bölgesel mimarinin argümanıdır. Bir diğerinde, koridorun bir örgütleme aygıtı olarak kaldırılması ve bunun Asya mimarisinde yaygın olan bölünmüş plan ya da bağlantılı alanlar için destekleyici bir argümanın yapılmasıyla ilgili bir argüman sağladı. Bölünmüş planın kinetik doğası, mimarimden bir mekânsal aygıt olarak bölüme bağımlılığı kaldırmaya ve mimarlık üretmenin formüle edici bir aracı olarak Avrupa modernizmine bir saldırıyı yerleştirmede bana yardımcı oldu (yani tavan yüksekliklerini veya katlarını değiştirerek ilginç bir alan yaratmak) düzeyleri)”

“Bu fikirler, 40ha alanındaki bir tepenin üzerine oturtulmuş olan bu evde çalışıyor. Evin uzak okyanusa bakan güzel manzaraları var ama manzaralar batıya doğru ve evin hakim olduğu rüzgârlara maruz kalıyor. Yaz mevsiminde sıcak northerballar bu bölgeye doğru uçar ve bu pozlamanın bir karşıtı olarak, evin bir 'L' şekli oluşturduğu ve yerliler için korunaklı bir açık alan sağlamak için kendini toprağa kazdığıdır. Anahtar fonksiyonel alanlar, planın uzunluğu boyunca ve koridorlardan ziyade kapalı açık teraslar ile bağlantılı olarak belirlenir. Birkaç yıl sonra teslim edilmesine rağmen, bu ev Glenburn eviyle aynı zamanda tasarlandı ve ofise Glenburn'un kızkardeşi olarak atıfta bulundu. ”

Like this post? Please share to your friends:
Bir cevap yazın

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: